HONDENSCHOOL DVS / DTV
Voor hondenopvoeding en training op een positieve manier

NIEUWS...........

WIJ GAAN SAMENWERKEN !


Per 1 januari 2018 gaan hondenclub Door Vriendschap Sterk (DVS) en hondenclub De Trouwe Vriend (DTV) fuseren tot een nieuwe vereniging. Via dit bericht informeren wij u graag verder over deze fusie en wat dit precies voor u betekent.

 

Waarom deze fusie? (Rectificatie onjuiste berichtgeving Dagblad De Limburger)


Allereerst willen wij u erop attent maken dat het bericht in Dagblad De Limburger (“de Trouwe Makker naar Vetpeelweg”) van dinsdag 28 november 2017 niet correct is. Binnenkort komt er dan ook een vervolgbericht in de betreffende krant. 


De Trouwe Makker, onderwerp van het betreffende artikel, is een politiehondenvereniging uit Stramproy. Er is nooit sprake geweest van een fusie tussen De Trouwe Makker en DTV. Wel zijn er gesprekken geweest over het samen gebruikmaken van een nieuw terrein. Dit nadat DTV bericht kreeg van de gemeente Weert dat het huidige terrein van DTV overgenomen zou worden door De Ark/Natuurmonumenten. Daarom is DTV in gesprek gegaan met de Trouwe Makker en de gemeente Weert.


In de tussentijd werd DTV benaderd door DVS om een samenwerking aan te gaan (DVS was op zoek naar instructeurs). Aangezien het voor DTV onduidelijk was of het beoogde nieuwe terrein dat de gemeente voorstelde realiseerbaar zou zijn, werd het gesprek met DVS aangegaan. De werkwijze en visie van beide clubs sluiten goed op elkaar aan. Daarom hebben wij besloten om per 1 januari 2018 samen een nieuwe hondenclub te vormen en gebruik te maken van het mooie terrein en de accommodatie in Ospel.

Nieuwe naam en logo (prijsvraag)

Vooralsnog gaan wij verder onder de tijdelijke fusienaam DVS-DTV. Wij nodigen u graag uit om mee te denken over een nieuwe naam en een nieuw logo voor de club. De meest creatieve/geniale inzendingen worden in het voorjaar uitgekozen en rijkelijk beloond met niet alleen eeuwige roem, maar ook een prachtige prijs! Inzendingen voor deze prijsvraag kunt u tot 15 maart 2018 insturen naar het e-mailadres prijsvraag.dvs.dtv@gmail.com. 

 

Start Lenteseizoen  2018

  • Informatie avond voor alle nieuwe puppy en E.G cursisten

      op donderdag 1 maart 20.00 uur in de kantine (zonder hond)

  • Start cursussen vanaf zondag 4 maart 2018
  • Theorieavond ( verplicht  voor alle puppy en E.G cursisten ) waarom verplicht?

 

Wij als hondenschool vinden het heel erg belangrijk dat u als eigenaar van een pup of jonge hond ook duidelijk weet wat uw hond nu eigenlijk bedoelt. Een hond communiceert namelijk ook, maar niet zoals wij mensen dat doen, maar op een heel andere manier.

Via dit stukje theorie willen wij u als hondeneigenaar deze signalen graag uitleggen. Deze theorie wordt gegeven op zondag .......

of donderdag .........(zonder hond)

De datum en tijd wordt nog doorgegeven via jullie instructeur