HONDENSCHOOL DVS / DTV
Voor hondenopvoeding en training op een positieve manier

MISSIE EN VISIE

MISSIE

DVS staat voor "Door Vriendschap Sterk " Met een consequente en diervriendelijke aanpak werken we samen aan een goede relatie met de hond. Een relatie waarbij sprake is van een hecht team.
De eigenaar is dus geen "baas", maar moet een "coach" zijn voor de hond.
Hondenschool DVS is onderscheidend door een moderne aanpak en een persoonlijke begeleiding.

 

VISIE

Bij Hondenschool DVS streven we ernaar op een positieve manier hondeneigenaren te leren hun hond op te voeden tot een sociale vriend, zowel binnen het gezin als in de maatschappij.
We maken hierbij o.a. gebruik van de zgn. "clickermethode"  waarmee we door positieve bekrachtiging goed gedrag belonen.

 

 

ALGEMENE INFORMATIE

Honden hebben een duidelijke plaats in onze samenleving  verworven. De meeste van hen zijn huishond en maken een deel uit van het gezin. Ze komen geregeld in aanraking met soortgenoten en voor hen vreemde mensen. Het is dus belangrijk dat een hond gesocialiseerd wordt, zodat hij zowel binnen als buiten het gezin goed 'funtioneerd’

 

Daarom volgen gelukkig steeds meer hondenbezitters met hun pup of volwassen hond één of meerdere gehoorzaamheidscursussen.

De basiscursussen ( Puppycursus, Elementaire Gehoorzaamheid en Voortgezette Elementaire Gehoorzaamheid ) bij Hondenschool DVS zorgen voor een gedegen opvoeding van uw trouwe viervoeter. Onze manier van lesgeven is in overeenstemming met de opleiding tot Kynologisch Instructeur.


Als u de opvoedingscursussen met goed gevolg hebt doorlopen, kunt u met uw hond verder trainen d.m.v. een cursus Obedience ( Obedience B,1 ). Deze cursussen vinden plaats volgens de richtlijnen van het reglement Obedience in Nederland uitgegeven door de Koninklijke Nederlandse Kennelclub "Cynophilia". U heeft tevens de mogelijkheid om ter afsluiting een landelijk examen af te leggen. Behaalde diploma's kunt u op de stamboom van de hond laten bijschrijven.

Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor cursussen Behendigheid, Trainen met een knipoog, en diverse workshops.

Gewoon samen lekker bezig zijn is ons motto !