HONDENSCHOOL DVS / DTV
Voor hondenopvoeding en training op een positieve manier

EVEN VOORSTELLEN.............

 

 

 

 

Mijn naam is Suzan Beunen.

In het dagelijkse leven ben ik docente dierverzorging en Paardenhouderij, daarnaast ben ik ondersteunend aan het zorgteam en mag ik leerlingen begeleiden met leer- en gedragsproblemen binnen het MBO. In mijn vrije tijd sta ik graag in de keuken of ben ik aan het trainen met mijn hond Pitoux. 

Pitoux is mijn eigen hond waar ik verschillende cursussen mee gelopen heb zoals gehoorzaamheid, behendigheid, G&G B en diverse workshops. Zelf heb ik bij O&O de modules A en B gevolgd en met diploma's afgesloten en staat de opleiding bij HACR op mijn verlanglijstje om mijn kennis weer up to date te houden en de cursisten op een leuke en optimale manier te kunnen begeleiden tijdens de cursus. Ik kijk er naar uit om samen met de cursisten er een leerzaam en vooral plezierig seizoen van te mogen maken.

Tot snel op het veld !!


Mijn naam is Jacqueline Claessens. Ik ben getrouwd en we hebben een hele lieve ondeugende Shepadoodle (haar moeder is een Duitse Herder en haar vader is een Koningspoedel). Ze heet Google.
Ik ben in 1991 op cursus gekomen bij Hondenclub De Trouwe Vriend met onze eerste hond, Sunny (een Golden Retriever). Omdat het zo goed beviel zijn we natuurlijk ook met de tweede hond, Daisy (een bruine Labrador) daar de lessen gaan volgen. Met deze honden heb ik alle gehoorzaamheidslessen gedaan en daarna met allebei behendigheid. In 2009 ben ik gevraagd om instructeur te worden. Ik heb eerst even meegelopen met andere instructeurs en heb in 2010 mijn instructeursdiploma gehaald bij O&O.
Ik ben toen alle gehoorzaamheidslessen gaan geven inclusief de Puppy cursus. Daarna ben ik de behendigheid groep les gaan geven. Dat was ook heel leuk om te doen.
In 2015 heb ik de opleiding tot Hoopers instructeur bij Hoopers Nederland gevolgd en was helemaal verkocht aan deze leuke sport!
Ik zal dan ook vanaf het najaar weer Hoopers lessen gaan geven. Helaas ben ik een seizoen uitgeschakeld ivm een knieoperatie, maar volgens seizoen ben ik weer van de partij!
Ik heb daarbij nog een eigen bedrijfje opgericht, namelijk Doggy Party en Training.
Voor de Doggy Party kom ik bij de mensen thuis met allerlei leuke hondenspullen die ze dan mogen uittesten en evt kunnen kopen. Ook geef ik Workshops in Hoopers en Impuls Controle Delphi.
Deze opleiding heb ik afgelopen december afgerond bij Liesbeth Hoogendoorn van Delphi.

Ik hoop jullie snel weer te zien op het oefenterrein!

 

 

Ik ben Els Hendrikx: Ik ben getrouwd, ik heb 2 volwassen dochters en 2 honden. Vanaf 2002 ben ik cursussen gaan lopen bij de Trouwe Vriend met mijn toenmalige Zwarte RussischeTerriers. Dat gaf mij veel plezier. 

Vanuit dat enthousiasme de stoute schoenen aangetrokken en heb ik  me aangemeld als hulpinstructeur bij de Trouwe Vriend. (2006 geloof ik) In 2008 cursus gevolgd en gehaald bij O&O. Daarna heb ik met veel plezier gehoorzaamheidslessen gegeven bij de Trouwe Vriend. In de loop der jaren heb ik interessante workshops gevolgd. In 2007 kwam een uiterst energieke en wat prikkelbare Barbet bij ons wonen. Na de gevolgde gehoorzaamheidslessen in 2009 ben ik op zoek gegaan naar wat anders en uitgekomen bij mantrailen. Mijn barbeten ik doen dat nog steeds met veel plezier. 

Vanaf 2015 ben ik enkele cursussen recreatief mantrailen voor instructeurs gaan volgen. Daar is een lesgroep met enthousiaste cursisten uit voortgekomen. Ook nu DVS en Trouwe Vriend zijn samengegaan, ga ik met veel enthousiasme verder met lesgeven.

 

Mijn naam is Annelie Kerstens, ik ben getrouwd en ik heb 1 dochter.

Wij hebben 1 hond , een kruising Beagle / Labrador, luisterend naar de naam Gizmo. Op dit moment loop ik met Gizmo geen cursussen meer. Gizmo mag lekker van haar pensioen genieten. In 2003 ben ik begonnen met cursussen te volgen bij DVS met mijn eerste hond Herbie ( kruising Labrador/ Alaska Malamute ) In 2005 ben ik gevraagd om les te komen geven. Deze uitdaging heb ik met beide handen aangenomen en nog steeds sta ik bij DVS met veel plezier.

Als andere hobby's heb ik skieën en motorrijden.

 

Mijn naam is Nicole Raemaekers. Ik ben getr­ouwd en ik heb twee doc­hters en twee honden.

Wij hebben een boo­mertje waar ik in 20­15 de funtraining bij DTV ben gaan lopen. Hier zochten ze nog instructeurs , heb twee seizoenen meeg­elopen om te kijken of het wel bij me pa­ste , nou het past. Heb mijn diploma bij HACR gehaald in 201­7.

Onze tweede hond is een kooikerhondje waar we verschillende trainingen mee geda­an hebben puppie eg veg en nu het eerste seizoen behendigheid

Onze andere hobby is het maken van alle­rlei houten spullen zoals voerbakken en manden.

 

 

 

Mijn naam is Simone Rooijakkers-Meulen, getrouwd, geen kinderen maar wel een hond: onze Labrador retriever Monza. Ik train met Monza op OB-B niveau. Naast Monza hebben we twee Zwartkop Caique in huis, twee broertjes Doerak en Scooby. Deze vogels zijn heel goed met een clicker te trainen, dus naast de hond worden ook de vogels getraind.

Ik ben in 2005 bij DVS gekomen omdat het mij de vorige Hondenschool niet meer beviel. Samen met mijn eerste Labrador Roots zijn wij op zoek gegaan naar een andere Hondenschool en zijn zo bij DVS terecht gekomen. In dat zelfde jaar werd ik gevraagd of ik instructeur wilde worden, wist toen niet waar ik aan begon, maar heb JA gezegd en heb nog altijd geen seconde spijt gehad.   

Naast instructeur zit ik ook in het bestuur als tussenschakel instructeurs- bestuur

 Ik ben Koen Seip. Sinds 2013 woon ik in Weert (ben opgegroeid in Geleen) en in het dagelijks leven werk ik voor een energiebedrijf. Vanwege mijn werktijden heb ik nog geen eigen hond maar krijg ik wel regelmatig de hond van mijn ouders gezellig een weekendje op bezoek. Zijn naam is Floris, geboren in 2011 en het is een Basset Fauve de Bretagne. 

In 2015 ben ik met veel plezier begonnen met lesgeven bij DTV en datzelfde plezier neem ik nu ook mee naar onze nieuwe fusieclub DVS-DTV. In 2017 heb ik mijn instructeursdiploma gehaald bij HACR en inmiddels heb ik de nodige ervaring opgedaan met vooral het geven van de puppycursus en EG. Komende seizoenen wil ik dit ook graag uitbreiden met VEG en behendigheid.

Naast het lesgeven en een lekker stuk wandelen met de hond heb ik ook nog zat andere hobby’s maar de belangrijkste daarvan zijn voetbal, films en games. 

Ik ben Silvy Sonnemans en ik ben mijn hele leven al met dieren in de weer. Ik wist van kleins af aan al dat honden mijn grote passie zijn en dat ik hier dan ook zeker iets mee wilde gaan doen. Toen ik jong was heb ik dan ook een bijbaantje gekregen bij dierenpension Eilers in Nederweert waar ik nu nog steeds meehelp en werkzaam ben. Toen ik een opleiding moest kiezen was het dan ook 100% zeker dat ik een dierenopleiding wilde gaan doen en dat is Diermanagement geworden op het MBO Helicon in Den Bosch. Daar heb ik van allerlei keuzevakken gedaan met honden en zo ben ik in het instructeursleven gerold. Ik wist zelf al dat ik graag honden wilde trainen en dan maakte mij het niet uit in welke vorm. Zelf heb ik met mijn trainingshondje Fleur, een red merle australian shepherd een basiscursus/puppy cursus gelopen via school en ben daarna met haar gaan oefenen voor instructeur te worden. Ook heb ik met haar verschillende workshops in behendigheid en doggydance gevolgd, waar zij en ik dan ook met volle plezier aan hebben deelgenomen. Samen met Fleur ga ik verschillende evenementen en open dagen af om met haar bezig te blijven en leuke dingen samen te doen. Door mijn opleiding in diermanagement en de keuzevakken hond die ik gevolgd heb op school ben ik bij trainingscentrum Quiebus terecht gekomen, waar ik uiteindelijk mijn instructeurs diploma heb behaald en hier ook nog verder wil leren tot honden gedragstherapeut. Verder verdiep ik mij ook nog in het fokken van gezonde rashonden en in het af en toe meelopen in hondenshows.

 

 

 

Mijn naam is Ria Vaes , Ik ben getrouwd met Jos en moeder van 2 zonen.

Ook in ons gezin zijn er 2 schatten van honden aanwezig. Balou een kruising Beagle/Terrier en Sem een Kruising Dalmatier/Jachthond. Ik ben een aantal jaren geleden bij DVS terechtgekomen omdat ik met Balou bezig wilde zijn. Heel graag wilde ik de behendigheid gaan doen, maar daar moest Balou eerst haar verplichte cursussen voor gedaan hebben. Geen probleem, die hebben we netjes voldaan en toen.... Jippie op naar Behendigheid.   

Met veel plezier hebben we dat een paar seizoenen gedaan, totdat ze mij vroegen of ik  interesse had om als instructeur hun team te komen versterken. Daar heb ik niet lang over nagedacht en ben in het najaar van 2012 begonnen.  Regelmatig volg ik diverse cursussen en workshops om meer te leren over onze lieve hond. Module A en B over de gedragingen van honden, waarom doet een hond wat hij doet. Rassenkennis, maar ook over het omgaan met cursisten en mede instructeurs. Al met al heb ik al veel geleerd maar ik ben nog niet klaar...

Een andere hobby heb ik ook nog. 

Ik ben zelf creatief bezig met schilderen.

Ik maak geboorteborden en feestborden, als ook diverse andere geschilderde kadootjes 

en heb ik een eigen website party-plates.nl 

  

          

 

Ik ben Ingrid Willems, Ik woon in Budel, en ik ben opgegroeid tussen vele soorten dieren. Als instructeur leer ik baasjes graag hoe je een goede band met je hond kunt opbouwen. Zelf heb ik altijd honden waarbij dat is misgegaan. Goofy (rechts) is na ong. 8 mnd op straat geleefd te hebben uit Spanje gehaald door een baasje die hem toch lelijker vond dan op de foto. Door het overleven op straat een aanhankelijke hond maar erg op eten gericht. Skip (links) is verwaarloosd en mishandeld in de bossen gevonden op ong 5 jarige leeftijd. Een hele grote uitdaging die me al wat tandjes, bloed en gebroken vingers heeft gekost. Het blijft een moeilijke hond maar met heel veel geduld en aandacht is het toch gelukt een band op te bouwen. Ik weet dus heel goed wat de gevolgen kunnen zijn van een slechte start en wil niets liever dan de cursisten een goede start meegeven.


 

 

Hallo,

Ik ben Marcel van den Heuvel, in het dagelijkse leven ben ik vrachtwagen chauffeur.
Als ik vrije tijd heb naast onze hondjes ga ik darten en hardlopen. 
Wij hebben 2 Shelties thuis rondrennen, 12 en 2 jaar oud.

Met onze jongste hondje Zumba heb ik binnen 2 jaar tijd verschillende cursussen gevolgd bij DVS in Ospel en Budel, van puppies, jonge honden, EG en Veg tot Behendigheid 2.
Helaas heb ik dit jaar zelf geen tijd om doordeweeks Behendigheid 3 te doen maar wel nog wat tijd gevonden om Ria dit jaar te helpen bij de beginnende groep behendigheid.

Groetjes Marcel