HONDENSCHOOL DVS / DTV
Voor hondenopvoeding en training op een positieve manier

DE NIEUWE WEBSITE IS ONLINE !!!

http://www.hondenclubfunenfocus.nl

voor vragen en aanmelden kunt u op de nieuwe site terecht 


Beste cursisten,

 

Per 1 januari 2018 gaan hondenclub Door Vriendschap Sterk (DVS) en hondenclub De Trouwe Vriend (DTV) fuseren tot een nieuwe vereniging. Via dit bericht informeren wij u graag verder over deze fusie en wat dit precies voor u betekent.

 

Waarom deze fusie? (Rectificatie onjuiste berichtgeving Dagblad De Limburger)

 

Allereerst willen wij u erop attent maken dat het bericht in Dagblad De Limburger (“de Trouwe Makker naar Vetpeelweg”) van dinsdag 28 november 2017 niet correct is. Binnenkort komt er dan ook een vervolgbericht in de betreffende krant. 

De Trouwe Makker, onderwerp van het betreffende artikel, is een politiehondenvereniging uit Stramproy. Er is nooit sprake geweest van een fusie tussen De Trouwe Makker en DTV. Wel zijn er gesprekken geweest over het samen gebruikmaken van een nieuw terrein. Dit nadat DTV bericht kreeg van de gemeente Weert dat het huidige terrein van DTV overgenomen zou worden door De Ark/Natuurmonumenten. Daarom is DTV in gesprek gegaan met de Trouwe Makker en de gemeente Weert.


In de tussentijd werd DTV benaderd door DVS om een samenwerking aan te gaan (DVS was op zoek naar instructeurs). Aangezien het voor DTV onduidelijk was of het beoogde nieuwe terrein dat de gemeente voorstelde realiseerbaar zou zijn, werd het gesprek met DVS aangegaan. De werkwijze en visie van beide clubs sluiten goed op elkaar aan. Daarom hebben wij besloten om per 1 januari 2018 samen een nieuwe hondenclub te vormen en gebruik te maken van het mooie terrein en de accommodatie in Ospel.

 

 


Locatie

Wij gaan samen verder op het huidige terrein van DVS: Houwakker 29 in Ospel. Voor meer info en de routebeschrijving, zie Accommodatie/Locatie.

Alle cursisten van DTV zijn de laatste les van dit seizoen (zaterdag 9 december of woensdag 13 december) van harte welkom op deze nieuwe locatie voor een kennismaking met dit terrein en een feestelijke afsluiting van het seizoen.

Lestijden en aanmelden voor volgend seizoen

Het voorjaarsseizoen start op zondag 4 maart en donderdag 8 maart 2018. De lestijden zijn op zondagochtend en donderdagavond. De exacte tijdstippen zijn o.a. afhankelijk van het aantal aanmeldingen en worden dus op een later moment bekendgemaakt.

Inschrijven kan via    Aanmelden Cursus / Tarieven


Cursusgeld en lidmaatschap

Alle cursussen kosten € 60,- voor twaalf lessen. Daarnaast betaalt u voor het lidmaatschap van de vereniging € 12,50 per jaar (€ 6,25 per seizoen).

 

ACTIE! Indien u zich vóór 15 januari 2018 aanmeldt, krijgt u het lidmaatschap voor het voorjaarsseizoen gratis en betaalt u voor dit eerste seizoen dus alleen het cursusgeld. De huidige cursisten van DVS en DTV krijgen tot 15 januari bovendien voorrang op de beschikbare plaatsen voor volgend seizoen. Wees er dus op tijd bij!

 

Nieuwe naam en logo (prijsvraag)

Vooralsnog gaan wij verder onder de tijdelijke fusienaam DVS-DTV. Wij nodigen u graag uit om mee te denken over een nieuwe naam en een nieuw logo voor de club. De meest creatieve/geniale inzendingen worden in het voorjaar uitgekozen en rijkelijk beloond met niet alleen eeuwige roem, maar ook een prachtige prijs! Inzendingen voor deze prijsvraag kunt u tot 15 maart 2018 insturen naar het e-mailadres prijsvraag.dvs.dtv@gmail.com.


PRIJSVRAAG = GESLOTEN !! 

                                           TOT ZIENS OP ONZE HONDENSCHOOL !

 

CLUBHISTORIE

 

 

Medio 1994 werd onze vereniging opgericht door een vijftal personen. Er werd gekozen voor de naam HondenschooI DVS. Deze afkorting staat voor  “Door Vriendschap Sterk”. Op 4 augustus 1994 passeerde de notariële akte en was de vereniging officieel een feit.
1 september van hetzelfde jaar ging men van start met de eerste gehoorzaamheidscursussen.

Reeds het tweede seizoen had men gekozen voor een nieuwe locatie. In december ’94 betrok men aan de Houwakker in Ospel het terrein/gebouw van de voormalige Handbalvereniging Ospel. Het clubgebouw werd aangekocht. Tevens werd een begin gemaakt met de cursus Behendigheid. 

Hondenschool DVS probeert zich te onderscheiden door flexibiliteit. Dit blijkt o.a. uit het feit dat de cursusinhoud en het aanbod regelmatig worden aangepast om bij de tijd te blijven. Verder worden er tussendoor regelmatig workshops georganiseerd.


Hondenschool DVS draait volledig op vrijwilligers en is dus voor 100% een niet-commerciële hondenschool. Naast het instructeursteam bestaat het team van vrijwilligers uit:

* het bestuur

* kantinepersoneel

* webmaster

* ledenwerkcommissie

In het totaal zetten zich diverse personen in als vrijwilliger voor de club.


Er worden 2 x per jaar cursussen gegeven. De voorjaarscursussen lopen van Februari tot en met Juni en de najaarscursussen van Augustus tot en met December.